Musikproduktion London

Är du musikintresserad och vill satsa på en karriär inom detta område? Då finns det många anledningar till att du bör söka dig utomlands. Du kanske inte riktigt hittar det du letar efter vad det gäller utbildning i Sverige inom området och då kan du istället söka till exempelvis Londons utbildningar i musikproduktion som håller en mycket hög kvalitet. Storbritanniens centrum för musik och musikproduktion finns just i London och så har det varit under en ganska lång tid. Med legender som The Beatles och The Rolling Stones är det lätt att förstå att det finns en historia av bra musikproduktion i landet.

ICMP

En av de bästa skolorna för musikproduktion i London heter ICMP och de specialiserar sig på att förbereda talangfulla musiker och producenter för en framgångsrik karriär. ICMP är det äldsta musikuniversitetet i hela Storbritannien med över 30 års erfarenhet av att utbilda duktiga och framgångsrika musiker. Om du vill vara säker på kvalitet ska du välja det här universitetet. De som utbildar dig på ICMP är en blandning av erfarna musiker, akademiker, tekniker och aktiva musiker och producenter som arbetar inom den riktiga industrin. Här finns något för alla som vill bygga på sin utbildning inom musik och självklart har de utbildningar för musikproducenter.

BIMM Institute

BIMM Institute är en annan mycket bra musikinriktad skola i London. Här hittar du hela utbildningar, småkurser och kortare utbildningar på ett år. Du kan förutom att läsa musikproduktion även läsa Performance (trummor, sång, gitarr, bas), Music Production Songwriting, Music Business, Event Management och Music Journalism. De har alltså hela spektret av musikinriktade ämnen. Ta chansen och få den värdefulla erfarenheten som det innebär att flytta utomlands och studera. Sverige är bra på musikproduktion men London är snäppet bättre och har längre erfarenhet än Sverige när det kommer till musikproducentutbildningar. Dessutom är det definitivt en fjäder i hatten att ha studerat i London.